10 ditë pa asnjë rast të ri, a po e mposht Australia koronavirusin

Australia ka kaluar 10 ditë rresht pa asnjë rast te ri me Covid19, duke deklaruar fitoren ndaj pandemisë.

Uellsi i Ri Jugor ka tashmë 51 ditë rresht pa asnjë rast lokal të hënën, ndërsa Victoria bëri 11 ditë të martën.

Reklame

Numri i rasteve aktive në shtet në total është shtatë. Pavarësisht numrit të ulët të rasteve me koronavirus, Australia vijon të kryesojë vendet e tjera me numrin e vaksinave të kryera.

 

Vaksinat janë falas dhe njerëzit nuk janë të detyruar ta marrin atë.