114 gjoba për mosrespektim të orës policore dhe 451 për mosmbajtje të maskës

Policia gjatë ditës së sotme në rang vendi ka vendosur plot 114 gjoba për mosrespektim të orës policore. Në bazë të Nenit 206 të Kodit Penal, parashikohet gjobë ose dënim me burg deri në një vit për qytetarët që nuk zbatojnë masat e qeverisë kundër përhapjes së koronaviruait. Gjobat për mosrespektim të orës policore janë vendosur sipas sektorëve të punëve të brendshme të mëposhtme:

SPB Shkup 56 , SPB Tetovë 6 ,SPB Veles 3 ,SPB Ohër 2 ,SPB Manastir 13 ,SPB Kumanovë 12 ,SPB Shtip 6 ,SPB Strumicë 16

Reklame

Ndërsa për mosrespektim të masave mbrojtëse, siç është mbajtja e detyrueshme e maskave, në rang vendi policia ka shqiptuar 451 masa.

SPB Shkup 0 ,SPB Tetovë 100 ,SPB Veles 12 ,SPB Ohër 133 ,SPB Manastir 114 ,SPB Kumanovë 10 ,SPB Shtip 30 ,SPB Strumicë 50