300 milion njerëz në botë kanë probleme me shikimin

Televizori dhe jeta sociale e fëmijut ndikon në dobësimin e shikimit që në vegjëli, ku tabletët dhe telefonat e mençur mund ta dëmtojnë syrin nëse ato përdoren pa kontroll, ku më von shkakton probleme në zhvillimine të pamurit, kështu vlerësoi Oftamologu Bekim Tateshi.

BEKIM TATESHI – OFTAMOLOG

Reklame

“Diku 80 % e këtyre sëmundjeve janë prventive dmth nëse jetojmë në nëj shtet ku politika shëndetësore janë adekuate atëhere mundemi të arrijmë që 80% të këtyre njerëzve mos e kanë shiqimin e dëmtuar ose të jenë të verbër. Nëse kalojmë tek fëmijët edhe aty kemi një numër shumë të madh të fëmijëve në nivel botëror diku 19 milion fëmijë me shikim të dobësuar, andaj duhet të merret më me shumë seriozitet”.

300 milion njerëz në botë kanë probleme me shikim e dobët, 50 milion prej tyre janë të verbër dhe pjesa tjetër janë me shikim të dobësuar. Ku e njëjta mund të parandalojet nëse realizojmë kontrollet rutinore. /tetova1/