6.700 votues të paraqitur që të ketë zgjedhje dhe në diasporë

Maqedonia e Veriut do të shkoj në zgjedhje të përgjithshme në muajin prill, por ajo është me rëndësi është diaspora.

Nga KSHZ kanë njoftuar se në këto zgjedhje për të qenë i sukseshëm procesi zgjedhor në diasport janë të nevojshëm të paraqiten 6.700 votues.

Këtë e sqaroi sot kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski.

“Ky është minimumi ligjor nga zgjedhjet e mëparshme që i fituar deputeti që fitoi mandatin me numrin më të vogël të votave në vendin tonë dhe ky është një kusht që zgjedhjet e ardhshme të diasporës të organizohen”, tha kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski.