7 pjesë të trupit që thonë shumë për personalitetin tuaj të brendshëm

Edhe pse ndërtimi i trupit tuaj bazohet në ADN-në tonë (gjenetikën) dhe jo në preferencën tonë personale estetike, ka ende pjesë të trupit tuaj që mund të përcjellin shumë gjëra në lidhje me personalitetin tuaj. Disa studime sugjerojnë se gjenetika mund të përcaktojë shumë gjëra për të ardhmen tonë dhe mënyrën se si e perceptojmë botën përmes gjeneve tona.
Ne kemi gjetur 8 studime shkencore rreth pjesëve të trupit që përcjellin disa gjëra interesante për personalitetin tonë:

1. Forma e hundës – Çdo hundë është e veçantë në mënyrën e vet. Megjithatë, sipas studimit të kryer nga Journal of Craniofacial Surgery në vitin 2013, indet që lidhin eshtrat dhe formojnë hundën tuaj, mund të përcjellin një numër gjërash në lidhje me personalitetin e dikujt. Studiuesit studiuan rreth 1.700 fotografi të hundëve të njerëzve dhe i kategorizuan të gjitha në 14 lloje. Ata analizuan forma të hundës dhe vendosën gjetjet e tyre.
Njerëzit me hundë të gjatë janë shumë ambiciozë në jetën e tyre profesionale dhe janë njerëz shumë punëtorë. Ata priren të jenë përsosës dhe zakonisht e vënë jetën e tyre profesionale në fillim dhe jetën e tyre personale të dytë.
Megjithatë, njerëzit me hundë më të shkurtër janë individë shumë të ndjeshëm dhe besnikë. Ata i vlerësojnë ndjenjat më shumë se çdo gjë dhe ata më mirë do të ishin të lumtur në familjen e tyre sesa të kenë një karrierë të suksesshme.
Njerëzit me hundë të mprehtë mund të bëjnë këshilltarë të mëdhenj financiarë, sepse ata kanë tendencë t’i trajtojnë paratë e tyre me shumë mençuri dhe njerëzit me hunda kanë çështje të angazhimit.
Hundrat e mëdha janë një shenjë se dikush i pëlqen të shpenzojë para në vend që ta shpëtojë dhe hundrat e vogla tregojnë një angazhim të fortë ndaj marrëdhënieve personale dhe familjes.
2. Forma e fytyrës

Fytyra e njeriut ka një strukturë shumë komplekse që mund të thotë shumë për funksionet shoqërore dhe personale të një individi. Cesare Lombroso, themeluesi i antropologjisë kriminale, argumentoi se çdo lloj krimi mund të përcaktohet nga struktura e fytyrës e personit që e kryen atë. Një studim i botuar në Plos One Journal në vitin 2014 mori 160 pjesëmarrës dhe u kërkoi atyre të vlerësonin IQ-në e 80 studentëve si burra dhe gra përmes fotografive të tyre të vetme.
Studimi gjeti se njerëzit me fytyra të gjata janë të njohur të jenë individë shumë inteligjent ndërsa njerëzit me një strukturë të ngushtë të fytyrës kanë emocionalisht koeficient e jo inteligjent. Studimi gjithashtu gjeti se njerëzit me fytyra të gjera kanë më shumë gjasa të jenë të paragjykuar, pa emocione dhe shumë të suksesshme.
3. Ngjyra e syve

Studiuesit pohuan se si personaliteti ashtu edhe struktura e syrit janë të lidhura me lobin frontal të trurit që është përgjegjës për formimin e personalitetit tonë.
Njerëzit me sy të mëdhenj ngjyrë kafe janë liderë natyralë të lindur dhe individë shumë inteligjentë dhe njerëzit me sytë shumë të errët ngjyrë kafe janë introvertë, misterioze dhe sekrete.
Njerëzit me sy të kaltër blu kanë shumë forcë të brendshme dhe ata kanë tendencë të jenë shumë konkurrues, ndërsa njerëzit me sy të errët blu janë gjetur të kenë shumë forcë fizike dhe janë shumë të ndjeshme.
Njerëzit me sy të errët janë zbuluar më introvertë dhe misteriozë, ndërsa njerëzit me sy të lehta janë më të dukshme dhe sociale.
4. Forma e syrit

Për mijëra vjet, ekspertët e leximit të fytyrës besonin se forma e syve tuaj mund të tregojë me saktësi cilësitë e fshehura të karakterit të dikujt për shkak të strukturës së eshtrave të kafkës.
Njerëzit me sy të gjerë tentojnë të jenë më shprehëse dhe emocionale në jetën e tyre personale. Ata janë shumë të orientuar në detaje dhe duan të jenë shumë të kujdesshëm, në përgjithësi.
Individët me sy të mëdhenj kanë tendencë të jenë të hapur, inteligjent dhe miqësor.
Kur sytë e dikujt janë të vegjël dhe të gjerë, kjo do të thotë se ata janë perfektionistë introvertë.
Njerëzit me sy të vendosur thellë kanë tendencë të jenë misterioze, të vëmendshëm dhe intensive.
Sytë në formë bajame tregojnë pasion dhe romancë, ndërsa njerëzit me sy të afërt kanë tendencë të jenë individë të fortë dhe këmbëngulës.
7. Gishtat

Nëse gishti i unazës është më i gjatë se gishti tregues, kjo do të thotë që ju jeni një individ shumë simpatik dhe keni prirje të merrni më shumë rreziqe në jetën tuaj personale dhe profesionale.
Nëse gishti juaj i indeksit është më i gjatë se gishti juaj unazor, kjo do të thotë që ju jeni një lider i lindur natyrshëm.
Dhe së fundi, nëse gishti i unazës dhe gishti i indeksit janë të njëjta gjatësi kjo do të thotë që ju jeni një komunikues i mirë dhe ju e dini se si të mbani ekuilibrin.