70 milionë euro për të shpëtuar vendet e punës në Maqedoni!

Advertisment

Qeveria e Maqedonis ka miratuar Propozim-ligjin për mbështetje financiare të punëdhënësve të prekur nga kriza e Covid-19 për pagesë të rrogave për tetor, nëntor dhe dhjetor të këtij viti.

Me këtë vazhdon mbështetja për shpëtim të vendeve të punës, kurse për realizimin e kësaj mase janë paraparë 70 milionë euro.

Reklame

“Me këtë propozim-ligj masa për mbështetje të pagesës së rrogave është ende më e targetuar, kurse mbështetja do të jetë e tillë: kompanitë që janë më të prekura nga kriza do të marrin mbështetje më të madhe financiare,

kompanitë që kanë të ardhura të reduktuara prej 30 deri në 40% do të marrin ndihmë financiare deri në 14.500 denarë për çdo të punësuar, kurse për kompanitë me të ardhura të reduktuara prej mbi 80%, shuma e mbështetjes financiare për pagesë të rrogave do të jetë 21.776 denarë për çdo punëtor”, deklaroi Marija Georgievska nga LSDM.