A do të kemi së shpejti qytet pa korona në Maqedoni?

Sipas të dhënave të publikuara sot nga Ministria e Shëndetësisë, Dojrani është qyteti me numrin më të ulët të rasteve aktive të koronavirusit, vetëm 4.

Krahasuar me ditët dhe javët e mëparshme, numri ka rënë. Deri më tani, ka pasur 132 pacientë me korona në qytet. Nëse kjo vazhdon, Dojrani është në rrugën e tij për të qenë një qytet pa korona, diçka që nuk ka qenë në Maqedoni për një kohë të gjatë.

Reklame

Kjo do të ishte e shkëlqyeshme në pritje të sezonit të verës dhe qyteti do të ofrojë zbritje për parkim për mysafirët serbë në sektorin e turizmit dhe hotelierisë. Numri i rasteve aktive të koronavirusit po zvogëlohet në vend.

Që kur virusi u shfaq në Maqedoni vitin e kaluar, disa komuna të vogla i kanë rezistuar virusit për ca kohë dhe nuk janë infektuar. Por më pas virusi u përhap në pothuajse të gjitha qytetet. FLAKA