A do të kishit pirë qumësht bumballe? Shkencëtarët thonë që ky artikull është më i shëndetshmi në botë

1018
#

Vetëm kur të shkon mendja te bumballat (Blatta orientalis), mjafton që t’ju ngelë në fyt ushqimi, mirëpo megjithatë shkencëtarët konstatojnë që ato janë pa fije dyshime të shëndetshme.

Artikujt siç janë boronica dhe lulelakra bëjnë pjesë në artikujt më të ushqyeshëm dhe më të shëndetshëm në botë, ndërsa shumë shkencëtarë thonë që në këtë grup do të duhej të radhisnim edhe qumështin bumballave (‘bubashfabave), transmeton Telegrafi.

Studiuesit indianë konstatojnë që “kristalet e qumështit” të cilat i kanë gjetur në këto insekte janë plotësim fantastik i proteinave.

Ekipi ka arritur deri te ky zbulim që një kristal i sipërpërmendur përmban tri herë më shumë proteina sesa qumështi i zakonshëm i lopës.

“Këto kristale janë ushqim komplet, përmbajnë proteina, yndyra dhe sheqer, ndërsa nëse i shikojmë lidhjet e tyre me proteinat do të gjejmë të gjitha amino-thartirat e domosdoshme”, ka thënë Sanchari Banerjee, njëri ndër autorët e studimit.

Prandaj ju nevojitet ushqim i shëndetshëm me kalori të lartë, pra ky qumësht është zgjedhja e vërtetë.