A duhet ta zëvendësoni kafen e mëngjesit me çaj?

Është zakon i shumë njerëzve që ta nisin ditën me një filxhan kafe, por fakti është se kjo nuk është tamam mënyra më e mirë kur bëhet fjalë për shëndetin, shkruan Business Insider.

Një nga arsyet pse shumë ekspertë rekomandojnë zëvendësimin e kafesë me çaj është ndikimi negativ i kafesë në dhëmbët tanë dhe shëndetin oral.

Kafeja e pafiltruar, si ekspresi, ka përqindjen më të lartë të antioksidantëve të dobishëm, por në të njëjtën kohë sjell kolesterolin më të keq në trup. Gjithashtu mund të rrisë rrezikun e sulmit në zemër dhe goditjes në tru.

Në raste ekstreme, mund të shkaktojë kriza epileptike. Toleranca e të gjithëve ndaj kafeinës është e ndryshme, kështu që është e rëndësishme të vini re se si trupi juaj reagon ndaj saj dhe të përshtatet në përputhje me rrethanat.

Shumë kafe mund të nënkuptojë gjithashtu shumë stimulim, kështu që njerëzit që janë tepër të ndjeshëm ndaj kafeinës mund të bëhen të nervozuar dhe nervoz.