A duhet të mbajnë maskë ata që e kanë kaluar koronavirusin?

Advertisment

Ka mëdyshje nëse ata që e kanë kaluar koronavirusin duhet të mbajnë maskë apo jo.

Në fakt po, maska duhet mbajtur edhe në raste kur një person është shëruar nga Covid-19.

Reklame

Sipas studimeve mjekësore, ata që janë shëruar duhet të kenë kujdes, sidomos në javët e para pasi organizmi i dobët mund të përballet me rreziqe të tjera.

Eshtë gjithashtu e nevojshme që ata të pushojnë më shumë pas shërimit, të kenë gjumë të mjaftueshëm, të hanë siç duhet dhe t’u përmbahen të gjitha masave mbrojtjëse./noa/