Afër 6 miliard njerëz në botë posedojnë celularë

Pupils using mobile phone at the elementary school during recreation time. Group of multiethnic children sitting in a row and typing a message on smartphone. Young boys and girls playing with cellphone.

Të paktën 7,9 miliardë karta SIM qarkullojnë në të gjithë botën, shifër kjo më e madhe sesa popullsia e botës, ndërsa përdoruesit e celularëve janë 5,9 miliardë, sipas raportit të kompanisë Ericsson.

Hendeku midis përdoruesve unikë dhe kartave SIM është për shkak të pranisë më shumë se një të këtyre të fundit për një abonent apo për abonime joaktive.

Reklame

Në tremujorin e katërt 2019, numri i pajtimtarëve në rrjetet mobile është rritur për 49 milionë njësi (+ 3%).

Kontributi më i madh në këtë tremujor erdhi nga Kina (+7 milionë), ndjekur nga Indonezia (+5 milionë) dhe Filipinet (+4 milionë).