Ajdini: Shoferi duhet të pushojë 11 orë pas një turni pune

Ajdini: Shoferi duhet të pushojë 11 orë pas një turni pune

Adelon Ajdini, inxhinier komunikacioni, shpjegon për emisionin “Rruga drejt” sesi duhet të funksionojë një vozitje për një shofer autobusi. Sipas ligjit në fuqi, një shofer autobusi nuk mund të vozisi më shumë se 9, me një pushim prej gjysmë ore në mes të turnit. Pas mbarimit të turnit 9 orësh, shoferi duhet të pushojë të paktën 11 orë dhe nuk guxon të prekë timonin pa bërë këtë pushim të detyruar./Alsat

Reklame