Ajri i ndotur, aleat i ri i koronavirusit në Maqedoni

Advertisment
HTML Image as link

Ndotja mund të shkaktojë përhapjen e Covid-19. Sipas Ministrit të Shëndetësisë, disa analiza shkencore kanë treguar se grimcat e dëmshme PM janë bartës të mundshëm të koronavirusit, sepse, siç tha Filipce, ata po konsiderojnë të rekomandojnë që të gjithë të mbajnë një maskë jashtë kur ajri është më i ndotur sesa lejohet, përcjell FLAKA.

“Deri më tani nuk ka maska ​​në natyrë, të cilat mbrojnë si nga ftohjet ashtu edhe nga gripi sezonal dhe është e mundur që revistat shkencore tregojnë se është e mundur që grimcat PM kur ka ndotje të jenë bartës të virusit. Këto janë argumentet që ne vlerësojmë dhe bazuar në rekomandimet që marrim se çfarë mase do të merret”, tha Dr. Venko Filipce, Ministër i Shëndetësisë.

Reklame Reklamë:
Qries

Pas përqindjes së shtuar të personave të rinj të infektuar të testuar 10 ditë më parë, Filipçe thotë se tani situata është stabilizuar dhe analizat e përditshme nuk treguan përhapjen e pakontrolluar të virusit, kështu që tani për tani nuk rekomandohen masa kufizuese. Ministri njoftoi se nëse situata përkeqësohet, së pari do të ketë kufizime lokale, jo në të gjithë vendin.

“Qasja do të synohet në disa komuna, lagje, qytete. Tani për tani, nuk ka nevojë askund. Pastaj do të ketë një kufizim në numrin e njerëzve në transportin publik, një ndalim të plotë të tubimeve publike, ndoshta maska ​​në natyrë”, shtoi Filipçe.

Analiza e vdekshmërisë së lartë nga Covid-19 në Maqedoni në vend të së hënës do të paraqitet brenda një jave sepse sipas Filipçe spitalet ende po mblidhnin të dhëna. Hapja e 16 qendrave rajonale që u njoftuan fillimisht për fillimin e vjeshtës është vonë, por për shkak të vonesës në procedurat e huasë, ato ndoshta do të hapen deri në fund të vitit. FLAKA