Ahmeti dhe Bajrami sot do të dëshmojnë për rastin mo nstra

Pas Zoran Zaevit dhe Gordana Jankulloskas, të cilët si ish funksionarë të lartë kanë dëshmuar në lëndën gjyqësore “Mo nstra”, sot në seancë për vr asjen e pesëfishtë në Liqenin e Smillkovës duhet të dëshmojë edhe kryetari i BDIsë, Ali Ahmeti.
Përveç Ahmetit, si dëshmitar duhet të paraqitet edhe bashkëpartiaku i tij, prokurori Xhelal Bajrami, i cili në vitin 2012, kur ndodhi ngjarja famëkeqe në Liqenin e Smillkovës e kryente funksionin e zëvendësministrit të Punëve të Brendshme.

Për vr asjen e pesëfishtë më 12 prill 2012, kur u vr anë djelmoshat Kire Triçkovski, Filip Sllavkovski, Cvetanço Ackovski, Aleksandar Naqevski dhe peshkatari Borçe Stefanovski, në procedurë paraprake për rastin me bu rgim të përjetshëm u dë nuan Alil Demiri, Afrim dhe Agim Ismailloviq, Fejzi dhe Haki Aziri dhe Sami Luta.

Reklame

Procesin gjyqësor e udhëheq gjykatësi Ognen Stavrev, ndërsa përfaqësues të akta kuzës janë Fatime Fetai dhe Gavrill Bubevski.

Gjykata Supreme në dhjetor të vitit 2017 i pezulloi aktgjykimet, i liroi të dënuarit Agim Ismailloviq, Haki Aziri, Sami Luta dhe Fejzi Aziri dhe u caktoi masa kujdesi. Pas heqjes së aktgjykimeve, lëndën “Mo nstra” e ndërmori PSP dhe lënda u kthye në gjykim të sërishëm.