Ambasadori gjerman Heldt: I heq vizat për “qytetarët e heshtur”

Në ditën e parë kur Gjermania mori kryesimin e Bashkimit Evropian, Ambasadori i këtij vendi në Kosovë, Christian Heldt iu adresua qytetarëve kosovarë.

Ai tha se liberalizimi i vizave për ta do të ndodh, por jo për merita të politikës kosovare.

Reklame

Por sipas tij kjo do bëhet për shkak se ky vend, qytetarët e ndershëm dhe rinia e meritojnë të dalin nga izolimi.