Ambulancat e shkatërruara në disa komuna do të rrënohen

Të shkatërruara dhe të rrënuara, me vrima në mure – ambulancat në Gjorce Petrov më në fund do të shemben dhe do të zëvendësohen me një të re të mobile.

Nëntë të tjerët në komunat e tjera do të shkatërrohen, dhe Kisella Voda poashtu do të fitojë ambulancë të re në mënyrë që qytetarët të mos shkojnë në Draçevë ose Aerodrom.

Reklame

Por mjekët që janë koncesionarë në ambulancën në Gjorce Petrov tani kanë frikë se ku do të zhvendosen, nëse do të humbin pacientët gjatë ndërtimit.

Drejtori i qendrës shëndetësore, Dr. Viktor Isjanovski thotë se kërkohet zgjidhje, dhe pastaj ata do të informojnë mjekët.

Ministri Filipçe njofton se ndërtimi do të shkojë në tre faza, e para në qershor fillon me ambulancat në Gjorçe, Butel dhe Novo Lisiçe, dhe pastaj të tjerat. Dhe se gjithçka do të përfundojë shpejt.

Barakat janë 60 vjeçare dhe kushtet në to janë të padurueshme dhe të rrezikshme për shëndetin e pacientëve dhe të personelit. Foshnjat dhe fëmijët trajtohen gjithashtu në to. FLAKA