Anija kozmike e Emirateve të Bashkuara Arabe dërgon foton e saj të parë nga Marsi (FOTO)

Anija kozmike e Emirateve të Emirateve të Bashkuara Arabe dërgoi foton e parë të marrë nga Marsi, vetëm disa ditë pasi orbitoi Planetin e Kuq .

Fotoja u bë të mërkurën, një ditë pasi anija, e cila quhet “Amal”, u lëshua me sukses.

Reklame
HTML Image as link Reklamë:
Qries

Emiratet e Bashkuara Arabe u bë kështu vendi i parë arab të një arritje të tillë.

“Imazhi i parë i Marsit i marrë nga anija kozmike e parë Arabe në histori” , shkroi në Twitter Mohammed bin Rashid al-Maktoum , emiri i Dubait dhe kryeministri i vendit.

Anija kozmike do të bëjë matje meteorologjike në Planetin e Kuq.

Por është kryesisht hapi i parë drejt një qëllimi shumë më ambicioz: krijimi i një kolonie njerëzore në Mars brenda 100 viteve të ardhshme.

Ndryshe nga anija kineze Tianëen-1 dhe Marsi Amerikan 2020, “Amal” nuk do të ulet në sipërfaqen e planetit. Ai do të fillojë të transmetojë informacionin që do të mbledhë shtatorin e ardhshëm dhe këto të dhëna do të jenë të arritshme për të gjithë shkencëtarët në botë.