Anketa e IRI: BESA në ngrritje Alternativa në zhdukje

Anketa e fundit e realizuar nga ana e Institutit Ndërkombëtar Republikan (IRI) edhe njëherë ka nxjerrë Lëvizjen BESA partinë që ka rritje të vazhdueshme të rejtingut.

Në pyetjen e IRIit se për cilën parti do të votoni në zgjedhjet parlamentare, BESA ka rritje drastike.

BESA është rritur jashtëzakonisht nga viti 2018, që ka qenë 1 për qind , ndërsa tash ka rejting prej 4 për qind.

Në anketën e fundit partitë politike shqiptare si Aleanca dhe BESA kanë ngritje , ndërsa Alternativa e Afrim Gashit nuk është në anketë, ndërsa PDSHja e Menduh Thaçit vazhdon të jetë me 1 përqind .