Anketa e IRI, Lëvizja BESA kthehet fuqishëm, rënie e ASH/AA

Instituti Amerikan IRI ka publikuar një anketë të re kur Lëvizja Besa është rikthyer fyqishëm nga rënja që kishte pas ndarjes në dy grupe. Sipas kësaj ankete nē bllokun politik shqiptarë rënie ka te ASh e cila edhe në teren dita ditës po tkuret sē bashku me Alternativën.

Në bllokun politik shqiptar bindshëm e para del partia më e madhe shqiptare BDI me 8 %, e ndjekur më pas nga ASHA me 4 %, Lëvizja Besa me 3 % dhe PDSH me 2 %.

Në anën tjetër, në bllokun politik maqedonas, LSDM çon përpara me 19 % e ndjekur nga VMRO me 18 % dhe E Majta me 2 %.