Antovski: ELEM dhe MEPSO janë të zhytura në borxhe

Kompanitë më të mëdha shoqërore energjetike, ELEM dhe MEPSO, janë zhytur në borxhe për shkak të operacioneve jo-ekonomike, tha në intervistën për emisionin “Magazina Ekonomike”, Stevçe Antovski nga VMRO-DPMNE opozitare.

Sipas tij, një situatë e tillë është për shkak të punës jo-ekonomike dhe interesave të ngushta partiake të menaxhmentit të kompanive.

Reklame

Situata e tyre financiare është katastrofale.

SHA MEPSO ka gjeneruar humbje prej 6 milion eurosh për vitin 2020. SH.A. ELEM, kam informacion se ka humbje prej 25 milion euro.

“Kjo është për shkak të një menaxhimi jo-efikas, joprofesional të këtyre kompanive, që bazohet në interesat personale-partiake,” tha Antovski.