Arabia Saudite do të organizojë haxhillëk në Mekë këtë vit

Arabia Saudite do të organizojë haxhillëk në Mekë këtë vit, por me kushte të posaçme, me qëllim që të pengohet përhapja e koronavirusit, njoftoi sot televizioni shtetëror saudit.

“Mekanizmi dhe kushtet për mbajtjen e haxhillëkut do të publikohen më vonë këtë vit”, thuhet në kumtesën e Ministrisë së Haxhillëkut.

Reklame

Vitin e kaluar Arabia Saudite ka lejuar që një numër i kufizuar i besimtarëve të vijnë të përkulen në vendin më të shejtë mysliman. Këtë vit, haxhillëku duhet të mbahet nga fundi i korrikut.