Arr.estohet Petroviq – Llaki Arambasha, i kërkuar për dh.unën e 27 prillit

50

Mbrëm rreth orës 21:30 minuta policia ka arr.estuar Svetozar Petroviqin, i dë.nuar me 18 muaj burg për “identifikim të rre.jshëm”. Petroviq i njohur si “Llaki Arambasha” ishte i kërkuar me flet-arr.est derisa për një kohë të gjatë ndodhej në arrati.

Në bazë të informacioneve operative, policia e ka lokalizuar në një shtëpi në lagjen Kisella Vodë të Shkupit në afërsi të objektit të Komunës dhe për shkak të vendimit të plotfuqishëm menjëherë është dërguar në b.urgun e Idrizovës.

“Llaki Arambasha” ishte njëri ndër organizatorët e protestave “Për Maqedoni të përbashkët” ndërsa ndaj tij Prokuroria për kr.im të organizuar dhe ko.rrupsion ka ngritur akuzë edhe për organizmin e dhu.nës së 27 prillit 2017 në Kuvend. Njihet si njeri i afërt i Todor Petrovit, kryetarit të Kongresit Botëror Maqedonas. Disa her ka qenë i de.noncuar në polici për gjuhë të urr.ejtjes në rrejtet sociale./Alsat-M