Ata që pinë pak ujë kanë cilësi të dobët të gjumit

Photo Taken In Berlin, Germany

Mos pirja e mjaftueshme e ujit gjatë ditës, sipas një studimi të kryer në SH B A dhe Kinë, mund të çojë në humbjen e rreth 2 orëve nga gjumi i natës.

Një nga arsyet e një nate pa gjumë apo të një gjumi jo cilësor mund të jetë mospirja e sasisë së nevojshme të ujit.

Reklame

Një studim i kryer në SHBA dhe Kinë (i cili mori në konsideratë 9 559 dhe 11 903 njerëz) dhe që u botua në revistën S Sleep ’tregoi se ata që pinë pak ujë kanë cilësi të dobët të gjumit.

Kriteret e vlerësimit të përdorura për të analizuar kohëzgjatjen dhe cilësinë e gjumit (në lidhje me gjendjen e hidratimit të organizmit) ishin dendësia dhe përbërja jonike e urinës (njerëz me sëmundje të veshkave ose që përdorin ilaçe për veshka).

Një densitet i lartë urinar (më i madh se 1020 g / ml) dhe përmbajtja e kripur (më e madhe se 831mOsm / kg) janë tregues të hidratimit të dobët dhe çojnë në një shkurtim të kohëzgjatjes së gjumit prej rreth 2 orësh.

Në fakt, gjithçka është e lidhur me ndryshimet në çlirimin e hormonit antidiuretik i cili ndërhyn në ritmin cirkadian (zgjimi).

Me pak fjalë, nëse trupi është i dehidratuar, ai mbrohet duke prodhuar vazopresinë në mënyrë që të mos humbasin lëngjet, duke ndikuar në zgjimin e hershëm.

Si baza për mirëqenien e përgjithshme, uji gjithashtu ju ndihmon të flini mirë. Nuk duhet të harrohet se përdorimi i ujit stimulon tretjen, stimulon aktivitetin e mëlçisë, pankreasit, zvogëlon aciditetin e stomakut dhe nxit veprimin e enzimave tretëse.

Për më tepër, uji mineral përmban elementë të tjerë të dobishëm për mirëmbajtjen e ciklit të rregullt të zgjimit të gjumit (magnez dhe kalium).

Një mungesë e këtyre elementeve mund të çojë në pagjumësi dhe nervozizëm.