Atje ku dielli mungon 100 ditë: Kërkohet një pronar për kafiterinë më veriore të botës

Errësira qëndron për më shumë se 100 ditë dhe dimri Arktik të hynë deri në kocka në lokalin “Svalbar”, një nga kafiteritë më veriore të botës.

I pozicionuar në ish qytetin e minatorëve të Svalbard, vetëm 1000 km larg Polit të Veriut, ky bar i veçantë iu ka shërbyer pije dhe ushqime për dekada eksploruesve më të fortë të Arktikut.

Reklame

Me temperaturat në dimër që arrijnë deri në -18 gradë Celsius, pub-i është një vend shumë i frekuentuar nga 3000 banorët e qytetit dhe 70 mijë turistët që vizitojnë arkipelagun e Arktikut.

Tashmë ai është vendosur në shitje dhe çmimi i tij është vetëm një milion euro. /Lajmi.net/