Avionët po lëshojnë mijëra kg karrota nga ajri për të ushqyer kafshët e mbijetuara në Australi (FOTO)

Avionë të ndryshëm po hedhin mijëra kilogramë karrota dhe patate të ëmbël për të ushqyer kafshët që i kanë shpëtuar zjarrit të tmerrshëm që përfshiu Australinë. Qeveria ka ndërmarrë një operacion të gjerë në të gjithë vendin për të ndihmuar kafshët të mbijetojnë.

Rreth një javë më parë Parku Ndërkombëtar i New South Wales dhe Wildlife Services nisën misionin e tyre për të hedhur ushqim nga ajri në luginat Capertree dhe ëolgan, në Parkun Kombëtar Yengo, në luginën Kangeroo dhe përrreth luginave të lumenjve Jenolan, Oxley Wild.

Deri më tani janë hedhur mbi 2200 kilogramë perime të freksëta për kafshët që jetojnë në këtë zonë. Matt Mean, ministër i mjedisit tha se pavarësisht se kafshët kishin shpëtuar për mrekulli nga ajo katastrofë, por tani ndodheshin jashtë habitatit të tyre, i cili është shkatërruar, ndaj kanë nevojë për t’u ushqyer.

FOTO: