Bakteret e rrezikshme në banjë fshihen në një vend që zakonisht nuk e pastrojmë

Studiuesit në Universitetin e Kolorados morën mostrat e ADN-së nga 656 familje dhe zbuluan se në shumicën e banjave ekziston një bakter i rrezikshëm.

Sipas Well + Good, ajo fshihet në kokën e dushit dhe fjala është një mikrobakter që lidhet me problemet e mushkërive.

Ekzistojnë disa faktorë që bllokojnë bakteret në kokën e dushit. E para i referohet materialit nga i cili është prodhuar – dushi metalik paraqet një vend më të mirë për zhvillimin e baktereve sesa ai plastik.

Nga ana tjetër, duhet të konsiderohet se uji i trajtuar përmban më shumë baktere. Megjithëse rezultatet e studimit janë një alarm për të filluar t’i kushtojnë vëmendje këtij problemi, Noa Ferrer, profesor i ekologjisë, thotë se nuk duhet bërë panik.

“Mos u shqetësoni, nuk ka asnjë arsye për t’u frikësuar nga një dush. Në kokën e dushit ekziston një botë interesante mikrobiologjike dhe ju jeni të ekspozuar ndaj tij sa herë që jeni duke larë. Shumica e mikrobeve janë të padëmshme, por pak janë të rrezikshëm dhe ky lloj i hulumtimit na ndihmon të mësojmë se si të mbrohemi”, tha Ferrer.