Bankat e Kinës nisin dezinfektimin e kartëmonedhave prej koronavirusit

Kina ka urdhëruar sot bankave dhe institucioneve të tjera financiare të nisin dezinfektimin e kartëmonedhave dhe ruajtjen e tyre në ambjente të thata për shtatë ditë, si pjesë e masave për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

Udhëzimet u nxorën nga Autoriteti Bankar dhe Komisioni Rregullator i Bankave dhe Sigurimeve.

Reklame

Institucioni u ka kërkuar gjithashtu bankave të pastrojnë me dezinfektues sipërfaqet që preken më shpesh nga klientët, siç janë bankomatet.

Top Channel