Bëhuni gati për dimrin e vërtetë, ja kur do të mbulohet ballkani nga b ora

Sapo jemi pajtuar me këtë dimër dhe mungesën e borës, që shumë pak e kemi parë, por parashikimet e Accuweather po vijnë për pranverë. Gjatë muajit mars priten reshje të mëdha dëbore, të cilat mund të prishin udhëtimet në të gjithë rajonin e Ballkanit.

Një nga shërbimet më të famshme meteorologjike të AccuWeather ka lëshuar një parashikim për pranverën në Evropë pasi shumë njerëz pyesin se si është moti pas dimrit të mesëm të ngrohtë mbi mesatar, për të cilin jemi akoma dëshmitarë.

Reklame

Accuweather parashikon që mungesa e ajrit të ftohtë në Evropë do të vazhdojë nga dimri në dimër – dhe se kjo do të ndodhë sepse shumica e kontinentit është mbi nxehtësinë normale.

Sipas AccuWeather, reshjet e shiut në Ballkan këtë pranverë do të jenë në nivele normale apo edhe pak mbi normale, dhe pritet të zgjasë nga marsi deri në fillim të prillit. Pastaj stuhitë që përfshijnë Detin Mesdhe do të vijnë nga jugu i Rusisë lindore dhe do të sjellin reshje.