Bekim Qoku ka dy fjalë për shqiptarët që përkrahin Maqedoninë në Euro2020

Shkruan Bekim Qoku

Ta dish faktin që i përket kombit shqiptar dhe megjithatë të bësh tifo për kombëtaren e Maqedonisë së veriut, ke ulur tej mase kriterin e vetëvlerësimit, vetërespektit dhe të dinjitetit.

Reklame

Himni kombëtar i MV flet për ‘Maqedonasit që luftojnë’.

Kurse historia na mëson se këta të vetëquajtur komb maqedonas që jetojnë në territorin e RMV, këta që datojnë vetëm nga 1945, kanë luftuar vetëm dhe vetëm kundër shqiptarëve (2001), dhe kundër kurrkujt tjetër, këta me luftë dhe armë kanë vrarë vetëm shqiptarë.