Bekteshi: D ënimet variojnë deri në 5000 euro ose një vit b urg

Dënimet për mosrespektimin e rekomandimeve të Qeverisë do të variojnë deri në 5000 euro ose një vit burg. Kjo siç bëri të ditur ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, do të vlejë për rritjen e çmimeve të produkteve udhqimore, por po ashtu edhe për restorantet, kafenet dhe qendrat tregtare, nëse nuk i mbajnë të mbyllura objektet e tyre, për sa kohë që Qeveria ju ka bërë ndalesë.

Përveç Inspektoratit të Tregut, ministri inkurajoi qytetarët që nëse hasin mos mosrepsktim të masave, t’i paraqesin në numrat e telefonit 191,e cila do të jetë në përdorim nga dita e hënë.