Bekteshi: Qytetarët do të marrin të gjitha pagesat nga shteti deri në fund të vitit

Advertisment

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshki në analizën e emisionit “24 Analiza” theksoi se ky buxhet është i përshtatur për masën e qytetarëve dhe ky është një nga rebalancet më të rëndësishme këtë vit. Buxheti do të miratohet nga Kuvendi dhe gjithçka do të paguhet për qytetarët në kohë. Për më tepër, është planifikuar të zbatohet grupi i katërt i masave.

“Qytetarët do të marrin të gjitha pagesat nga shteti në fund të vitit, por në të njëjtën kohë nuk do të ketë vonesë në drejtim të shpenzimeve publike”, tha Bekteshi.

Reklame

Bekteshi tha se shteti ka detyrime që i ndërmerr nga eurobonot e tjera çdo vit. Kreditë e lëshuara më parë duhet të shlyhen këtë vit. Ai mohoi kategorikisht akuzat e opozitës se me masat e mëparshme nuk ishte miratuar për blerjen e votave.

“Ne nuk po blejmë paqen sociale. Ne do të takojmë ato kategori të qytetarëve. Ata mendojnë se shteti duhet t’i ndihmojë tani”, tha Bekteshi.

Ai beson se vendi ka numrin më të ulët të pushimeve nga puna në rajon. Mbi 98% e kartelave të paguara përdoren nga qytetarët dhe miliona jepen për të ruajtur likuiditetin e kompanive. FLAKA