Besimtarët ortodoks sot e festojnë festën fetare Dita e shpirtrave

Besimtarët ortodoks sot e festojnë Festën fetare Dita e shpirtrave.

Festa Dita e shpirtrave shënohet në nder të shpirtrave të të vdekurve. Në këtë ditë zakonisht vizitohen varrezat.

Reklame

Besimtarët ortodoks sot e festojnë festën fetare Dita e shpirtrave

Por, këtë vit për shkak të ndalesës së vendosur për lëvizje për shkak të epidemisë, vizita e varrezave është ndaluar dhe përkujtimi i të vdekurve duhet të bëhet vetëm në tempuj dhe në shtëpi. sa/