Bill Gates blen “bi shen” 645 milion dollarë qe nuk ka nevojë për karburant! Shikoni çfarë luksi

Njeriu i dytë më i pasur në botë ka blerë vetë superjahtin e së ardhmes që mundësohet tërësisht nga hidrogjeni i lëngshëm, domethënë emisioni i tij i vetëm është uji.

Bill Gates besohet të ketë paguar 645 milion dollarë në mënyrë që të blinte Aqua , planet e së cilës u zbuluan që prej vitit të kaluar kaluar.

Ky superjaht është i gjatë 113 metra dhe përfshin pesë kuverta të plota me hapësirë ​​për 14 të ftuar, 31 anëtarë të ekuipazhit, një palestër, studio për yoga, dhomë të bukurisë, sallon bukurie dhe pishinë në kuvertën e saj të pasme.

Gates, 64-vjeç, dihet që rregullisht bën pushime me superjahte, megjithatë kjo është hera e parë që ai ka blerë një të tillë. Në të kaluarën ai zakonisht merrte me qira anije gjatë udhëtimeve verore në Mesdhe.

Anija e re nuk pritet të jetë e gatshme për të lundruar në det të hapur në vitin 2024.

Hidrogjeni pompohet përmes një lloji të veçantë të qelizave të karburantit që e shndërron atë në energji elektrike, ndërsa lëshon vetëm ujë që mund të jetë pompë sigurie në oqean.

Kur planet për Aqua u zbuluan, ai ishte vetëm një koncept, por vendimi i Gates për të porositur ndërtimin e anijes është një moment historik.

‘Me çdo projekt, unë sfidoj ekipin tim dhe veten time të kapërcejmë veten. Për zhvillimin e AQUA, morëm frymëzim nga mënyra e jetesës së një pronari të kujdesshëm, largpamës, shkathtësinë e teknologjisë së përparuar për ta kombinuar këtë në një superjaht me tipare vërtet të reja. ‘

Duke punuar së bashku me Arkitektët Lateral Naval, Sinot kaloi pesë muaj duke vendosur për detajet që do të kishte jahti.