Bill Gates paralajmëron për një pr oblem më të madh se koronavirusi

Advertisment
HTML Image as link

Bill Gates, bashkëthemelues i Microsoft, është shprehur se bota po përballet aktualisht me një problem shumë më të madh sesa koronavirusi. Ky problem është ndryshimi klimatik.

Nuk ka një vaksinë për ta zgjidhur ndryshimin klimatik, është shumë më i rëndë, tha Gates për Bloomberg.

Reklame Reklamë:
Qries

Sipas tij, problemi mjedisor do të jetë shumë më i madh sesa problemet që ka shkaktuar këtë periudhë Covid-19.

Gates duket pesimist në këtë aspekt: “Shumica e ekonomisë së botës (transport, industri, ndërtim, elektricitet dhe agrikulturë) është burim emetimesh të dëmshme. Për shumë prej tyre nuk ka asnjë zgjidhje”.