Bill Gejts: Ilaçi dhe vaksina nuk duhet të jenë në dispozicion vetëm për ata që do të paguajnë

Advertisment

Miliarderi Bill Gejts sot bëri apel që ilaçet për Kovid-19 dhe vaksina potenciale të jenë në dispozicion për vendet dhe njerëzit të cilëve u nevojiten, e jo për ata “të cilët do të paguajnë më shumë”.

Në këtë rast theksoi se mbështetja e kushteve të tregut do ta vazhdojë pandeminë vdekjeprurëse.

Reklame

“Liderët duhet t’i marrin këto vendime të rënda për shpërndarje mbi bazë të baraiusë, e jo vetëm të faktorëve të cilat i përcakton tregu”, theksoi Gejtsi.