Bitcoin tejkalon vlerën 60 000 dollarë për herë të parë

Bitcoin kaloi sot kufirin e 60 000 dollarëve për herë të parë në historinë e tij, shifër e rritur, sipas analistëve, nga plani i stimulimit i SHBA-së.

Sipas faqes së specializuar “CoinMarketCap”, kriptovaluta u rrit në 60 197 dollarë në 12:34 GMT dhe vazhdoi të lëkundet rreth këtij pragu simbolik sot herët pasdite.

Aktualish, bitcoin poi shtyn vazhdimisht rekordet e tij dhe është trefishuar në vlerë gjatë tre muajve të fundit.

Ndërsa disa janë të kujdesshëm ndaj paqëndrueshmërisë së tregut të bitcoin, të tjerët besojnë se situata është shumë e ndryshme nga 2017, kur çmimet u rritën me një forcë edhe më të madhe, para se të binin në fillim të 2018.