Biznesmeni shqiptar nga Shkup kërkon 10 milion euro dëmshpërblim nga shteti

Në Seancën e fundit gjyqësore për rastin “Fortesa – Target” dëshmuan disa dëshmitarë, telefonat e të cilëve ishin përgjuar nga DSK në mënyrë të paligjshme.
Disa nga dëshmitarët njoftuan se do të kërkojnë miliona kompensim.

Kështu, biznesmeni Nuhi Aliu, pronar i ndërmarrjes “EURO ACTIVE”, kërkoi dëmshpërblim prej 10 milion eurosh.

Reklame

Dëshmitari deklaroi se në periudhën 2008 – 2015 ai ishte i punësuar në të njëjtën kompani që merret me tregti të materialeve të ndërtimit, derivateve të naftës dhe ndërtimit. Ai paraqiti një kërkesë në PSP sepse në vitin 2012 ai kishte një proces të montuar për kompaninë e tij, një proces tendencioz me qëllim për ta dëmtuar atë dhe deri më sot ai proces ishte zhvilluar në gjykatën penale sepse Gjykata e Apelit e ktheu atë në rigjykim.

“Dyshoja se dikush po na përgjonte, ata mbërritën me hermelina, policë të ar matosur, dikush nuk na ndoqi dhe na bëri një skenar. – Emrat e këtyre të pandehurve nuk janë përfshirë në bisedat e mia telefonike “ tha dëshmitari.

“Unë kam një kërkesë për dëmshpërblim në vlerë prej 10 milion euro, por kjo është gjithashtu e vogël në krahasim me dëmin që pësova,” tha dëshmitari.

Snezana Jovanovska-Trajkovska e dëmtuar, e punësuar në agjencinë e udhëtimeve “Orpheus”, kërkoi dëmshpërblim prej 3 milion eurosh. (INA)