Bogojeski: Pesë deri në gjashtë deputetë nga VMRO mund të bëhen ‘të pavarur’ për të siguruar lirimin e Mile Janakieskit

Advertisment

Petar Bogojevski nga “Koncepti Maqedonas” në një bisedë për “Fokus” jep shpjegime shtesë të disa tezave që ai paraqiti gjatë paraqitjes së ftuar në emisionin “Vo Centar – Në qendër”. Bogojeski thotë se pesë deri në gjashtë deputetë nga grupi aktual parlamentar i VMRO-DPMNE në një moment krize politike mund të bëhen “të pavarur” në mënyrë që të marrin pafajësinë për Mile Janakieskit, përcjell FLAKA.

Ai gjithashtu njofton konsolidimin e opozitës në mënyrë që të marrin pjesë së bashku në zgjedhjet lokale që do të mbahen vitin e ardhshëm.

Reklame

Fokus: Ju thoni se një oligark maqedonas u pagoi 14 milion euro politikanëve bullgarë për të destabilizuar Maqedoninë. Cili është motivi kryesor i oligarkut / konsullit maqedonas përmes Bullgarisë për të destabilizuar Maqedoninë dhe cilët janë politikanët “e blerë” bullgarë për atë qëllim?

Bogojeski: Ndoshta po mendoni për interpretimet falas të gazetarit Eftov në intervistën për emisionin “Në qendër”. Sigurisht, motivi është ta sjellim Maqedoninë në një situatë vartëse nën Bullgarinë, në mënyrë që ta përdorin atë për shantazhe për të parandaluar përndjekjen nga drejtësia në vendin tonë. Lejoni PTHP dhe institucionet e sigurisë të hetojnë gjithçka që lidhet me ato interesa.

Fokus: Sa dhe cilët deputetë nga VMRO-DPMNE kanë “potencialin” për t’u bërë të pavarur dhe për të punuar për të siguruar lirimin e Mile Janakieski? Në cilën pikë mund ta përdorin ata këtë kartë?

Bogojeski: Rreth 5 deri në 6 persona, të afërt me ish sekretarin Janushev. Kush mbi baza intime personale, kush me marrëdhënie biznesi! Janushev është dora e djathtë e Janakieski, njeriu i tij më i afërt i besimit, i cili ishte sekretar gjeneral vetëm për faktin se Janakieski nuk mundi për shkak të akuzave penale! Janakieski do të kërkojë që të miratohet nga Trinia e Shenjtë sapo hapet shansi i parë me krizën e parë politike.

Fokus: Ju përmendët konsolidimin e opozitës demokratike. Me cilat subjekte politike kontaktoni për këtë qëllim dhe a është qëllimi përfundimtar për të formuar një koalicion për zgjedhjet lokale të vitit të ardhshëm?

Bogojeski: Më shumë se 5 subjekte, por asnjëri prej tyre nuk janë ata që iu shitën Zaevit dhe LSDM-së para zgjedhjeve. Unë ende nuk jam i autorizuar të jap informacion në lidhje me bisedat. Kjo platformë opozitare duhet të ofrojë fytyra të reja në skenën politike, politika të reja, por mbi të gjitha një opozitë të vërtetë, e cila nuk kontrollohet nga qeveria. Qëllimi është të formojmë një koalicion dhe një platformë për performancë!