“Bombë e re”, Den Donçev kapet në flagrancë duke marrë ryshfet

Një video në të cilën ish-drejtori i Fondit të Shëndetit, Den Donçev, është filmuar me një grumbull parash në duar në një vendndodhje deri më tani të panjohur, si dhe tre regjistrime audio që lidhen me reketet e kompanisë “Diamed”, janë publikuar në kanalin YouTube “Leplivi race ” shkruan Plusinfo.
Regjistrimet audio tregojnë ish-drejtorin e Fondit të Shëndetit, Den Doncev, duke u mburrur se është në komunikim të vazhdueshëm me drejtorin e inteligjencës financiare, Blazho Trendafilov. Doncev pretendon se Blazho Trendafilov ishte një mik i ngushtë i Zoran Zaev.

Në biseda dëgjohen detaje rreth mënyrës se si Doncev po administronte një përpjekje për të larguar kompaninë suedeze “Diaverum” nga blerja e .

Reklame

Sipas Plusinfo, akuzat penale kundër Vera Ivanova, pronare e kompanisë që kishte licencë për trajtimin e pacientëve me dializë, pretendojnë se Donçev dhe Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce përdorën letra të shkruara për të bërë presion ndaj kompanisë suedeze Fiaverum për të hequr dorë nga blerja e Diamed, ndërmarrja nga e cila, sipas akuzave të zgjeruara penale, Doncev pagoi një reket të madh .

Regjistrimet tregojnë konfirmim të drejtpërdrejtë të këtyre pretendimeve dhe rezolutën e Donçevit duke pretenduar se ai i shkroi letrat. “Unë, jo Venko, jam”, vlerëson Den Donçev, megjithëse letra, e botuar tashmë nga Plusinfo, ishte nënshkruar nga Filipce.

Nuk dihet me kë po bisedon, por nga një përgjigje e shkurtër e pakuptueshme e bashkëbiseduesit, të krijohet përshtypja se Venko Filipce është personalisht në anën tjetër të linjës. Sidoqoftë, ky supozim nuk është konfirmuar ose hedhur poshtë.
Përveç Blazho Trendafilov dhe Venko Filipce, në pamjet përmenden edhe tre persona të tjerë: Zoran Zaev, avokati Filip Medarski dhe ish Ministri i Shëndetësisë Nikolla Todorov.

Doncev i tha bashkëbiseduesit se kishte marrë një “pasim ” nga Zoran Zaev për të liruar policinë, gjë që tregon përfshirjen e drejtpërdrejtë të ish-kryeministrit në çështjen publike të quajtur “Reket 2”.

Medarski e bën Den Donçevin nervoz në këtë tregim. “Ata kanë kapur Medarskin në anën tjetër, në mënyrë që të kenë ndikim me kryeministrin”. Në regjistrim, Medarski përmendet në një kontekst pozitiv, i cili nuk mund të thuhet për ish-ministrin Nikolla Todorov, i cili nëse konteksti është kuptuar mirë, është dëshmitar i tenderit për koncesionin e dializës, me detyrë të thotë se ai ishte abuzuar nga Nikolla Gruevski. Siç dihet, kjo nuk ndodhi.

Këto regjistrime përmbajnë pretendime që janë një konfirmim i qartë i të gjithë artikujve që Plusinfo publikoi në lidhje me reketet e kompanisë “Diamed”. Den Donçev dha dorëheqjen më pak se një muaj më parë, gjoja për arsye shëndetësore. Pamjet e publikuara nga kanali në YouTube tregojnë diçka tjetër. /TetovaSot/