Bota arabe thërret kthimin në namaz të muslimanëve me ezanin e kënduar prej shqiptarit nga Shkupi (VIDEO)

Ezani i kënduar prej artistit nga Shkupi, Mevlan Kurtishi, i cili ka edhe njërin nga zërat më të bukur për leximin e Kuranit në Botë, është transmetuar para pak çastesh në ndërtesën më të madhe në botë BURJ KHALIFA, në Dubai, ndërtesë e cila është 830 metra e lartë. Këndimi i ezanit është shoqëruar edhe me ndriçime LED dhe me mbishkrime të teknologjisë më të fundit.

Njëkohësisht edhe në qendrën tregtare më të madhe në Botë, Dubai Mall.

Reklame

Ezani me zërin e mrekullueshëm të Mevlanit është lëshuar gjatë namazit të Jacisë, për të ftuar besimtarët në namaz, me shpresën se lufta me pandeminë nga Covid19 po përfundon. Andaj është shoqëruar me hashtagun #EjaniNëNamaz
Ezani është dëgjuar thuajse në të gjithë DUBAIN.

Ai është në përfundim të studimeve për Shkencat Islame dhe artist tepër i vlerësuar dhe i njohur për interpretimin e ilahive.

Isha’a Prayer Adhan in the voice of Mevlan Kurtishi with a special LED show at
#BurjKhalifa Mevlan Kurtishi