Britania fillon studimin e parë te njerëzit, të rinj të shëndetshëm do të infektohen me virusin

Vullnetarë të shëndetshëm, të rinj do të infektohen me koronavirus për të testuar vaksinat dhe trajtimet në studimin e parë në botë “sfidë njerëzore” që do të zhvillohet në Mbretërinë e Bashkuar.

Studimi, i cili ka marrë miratimin e etikës, do të fillojë në javët e ardhshme dhe do të rekrutojë 90 persona të moshës 18-30 vjeç.

Ata do të ekspozohen ndaj virusit në një mjedis të sigurt dhe të kontrolluar ndërsa mjekët monitorojnë shëndetin e tyre.

Mbretëria e Bashkuar ka dhënë doza të një vaksine Covid për më shumë se 15 milion njerëz.

Studimet e sfidave njerëzore kanë luajtur një rol jetësor në nxitjen e zhvillimit të trajtimeve për një numër sëmundjesh, duke përfshirë malarjen, tifon, kolerën dhe gripin.

 

Provat do të ndihmojnë shkencëtarët të përpunojnë sasinë më të vogël të koronavirusit të nevojshëm për të shkaktuar infeksion, dhe si reagon sistemi imunitar i trupit ndaj tij.

Kjo do t’u japë mjekëve një kuptim më të mirë të Covid-19, sëmundjes së shkaktuar nga virusi, e cila do të ndihmojë në zhvillimin e vaksinave dhe trajtimeve.