Bullgaria mbyll kufijtë me Maqedoninë e Veriut

Advertisment

Prej sot Bullgaria ka vendosur që të mbyllë kufijtë për gjithë shtetasit e Maqedonisë së Veriut, nga 16 korriku deri më 31 korrik.

Vendimi është sjellë për shkak përkeqësimit të situatës epidemiologjike dhe ka të bëjë me gjitha vendkalimet kufitare, ajrore dhe hekurudhore.

Reklame

E vetmja mënyrë për të hyrë në Bullgari, është për qytetarët e Maqedonisë të cilët kthehen në Maqedoni. Tranziti lejohet vetëm në raste kur garantohet lëshimi i territorit të Bullgarisë.

Mediat bullgare bëjnë të ditur se e njëjta gjë vlen edhe për qytetarët e Serbisë, Bosnjës, Malit të Zi, Kosovës, Shqipërisë dhe Turqisë.