Bytyqi: Situata është dramatike dhe alarmante, duhet të merren masa

Advertisment

Zv. kryeministri për Çështjet Ekonomike, Fatmir Bytyqi, i cili është në vetizolim, për “24 Analiza” tha se sot po mblidhet Shtabi i Krizës dhe nesër në seancën qeveritare do të ketë propozime konkrete.

“Kjo është një zgjidhje e domosdoshme, por në fakt është e nevojshme, sepse numrat tregojnë se nuk mund të veprojmë sikur të mos na interesojë. Situata është dramatike dhe alarmante dhe ne duhet të marrim masa, jemi të vetëdijshëm se zvogëlimi i periudhës kohore të funksionimit të subjektit ekonomik do të ketë pasoja, por shëndeti i qytetarëve është më i rëndësishmi”, tha Bytyqi.

Reklame

Bytyqi theksoi se ata do të diskutojnë situatën në seancën qeveritare dhe nuk duan karantinë të plotë. Ai theksoi se lista nuk është përfundimtare. Ai vlerëson se nuk mund të parashikohet se çka mund të ndodh javën tjetër dhe se të gjitha rrethanat do të merren parasysh.

“Fluksi i gripit sezonal ende po bën atë që supozohej të na ndodhte në nëntor, po na ndodh tani. Ne do të mund të përballemi në mënyrë adekuate dhe në periudhën e ardhshme jemi të vetëdijshëm se kjo nuk do të përfundojë si një prerje e tërthortë, por do të zgjasë më shumë”, tha Bytyqi./Telegrafi