Cana: Grupet e rrezikuara do të kenë prioritet për tu vaksinuar

Advertisment

Infektologu, Fadil Cana në “10Minuta”, në TV21, theksoi se personat që e kanë kaluar infeksionin me Covid-19 nuk do të jenë prioritet në tremujorin e parë të vaksinimit.

“Normal që vaksina në fazë akute të infeksionit nuk mund të pranohet, personat të cilët e kanë kaluar infeksionin me Covid-19, nga ajo që dihet deri tash dhe nga ajo që rekomandohet,

Reklame

nuk mohohet që të vaksinohet por nuk janë prioritet dhe ata në tremujorshin, nga ajo që deri tani kanë mundur dëshmitë shkencore nga lëmia mjeksore në lidhje me koronavirusin të tregojnë që,

ajo kategori në tremujorin e parë mundet që në mënyrë komode të pres dhe të kenë një prioritet personat që janë në grupet e riskut”, tha infektologu, Fadil Cana.