Carovska: Janë dorëzuar 3.900 kërkesa për shfrytëzim të ndihmës në rast të papunësisë

Advertisment

Numri i largimeve nga puna për shkak të krizës së shkaktuar nga Covid-19 deri më tani nuk ka qenë drastik dhe ata që kanë humbur punën e tyre tashmë kanë bërë kërkesë për përfitime të ndihmës ose për të hyrë në sistemin e mbrojtjes sociale në kushtet që ata plotësojnë, tha zëvendëskryeministrja Mila Carovska.

Ajo deklaroi se Agjencia e Punësimit ka paraqitur rreth 3.900 aplikime për përdorimin e kompensimit në rast papunësie.

Reklame

– Deri më tani janë zgjidhur 1.800, dhe 1,900 janë duke u përpunuar, ndërsa vetëm 100 janë negative, që do të thotë se ky lloj i kërkesave është paraqitur dhe shumica e tyre janë zgjidhur pozitivisht dhe se sistemi mbështetës vazhdon për punëtorët, tha Carovska.