Çartet kroati, rrahuu graun shtatzënë myslimane në mes të kafenesë (VIDEO)

205

Kroati 43 vjeçar, Stipe Lozina, e s.ulmoi b rutalisht myslimanen Rana Elasmar, 31 vjeçare në një kafene në Sidney në Australi.

Rana Elasmar e cila përndryshe ishte në javën 38 të shtatzënisë, po darkonte me mikeshat e saja kur u su.lmua, për të cilin supozohet se është me prejardhje kroate. Lozina, siç vërehet nga kamerat e sigurisë, ju afrua me qetësi e i drejtohet i flet diçka e befasisht i s ulet me gr ushte gruas dhe e godet diku 14 herë në kokë. Sipas dëshmitarëve para sulmit e of endon në bazë etnike dhe fetare.

“Ai po bërtiste se myslimanët i kishin dh.unuar të ëmën e tij” tregoi Rana Elasmar.

Stipe Lozina kishte kërkuar nga gjykatësi të lirohej me depozitim dorëzani, por është refuzuar kërkesa e tij. Ai do të dalë para gjykatësit me 5 dhjetor, deri atëherë do të mbetet në mbajtje. Sipas policisë australiane ai ka një dosje të rëndë.

Rana Elasmar është liruar nga spitali në ndërkohë, në gjendje të mirë shëndetësore.