Çdo 15 minuta një arkivol shkon për djegie, ja si zhvillohen funeralet në Spanjë

Një nga shumë aspketet e tmerrshme të koronavirusit në Spanjë, janë edhe funeralet shumë të shkurtra, me pak të afërm, pa lëvizur arkivolin nga makina.

CNN tregon se çfarë po ndodh në varrezat gjigante La Almudena në Madrid, ku At Edduar zyrtarizon ritin.

Së pari ai përshëndet familjen, jo më shumë se pesë persona, atëherë shoferi hap bagazhin nga i cili shfaqet një arkivol prej druri.

Nga fillimi deri në fund, bekimet dhe lutjet zgjasin vetëm pesë minuta. Prifti At Edduar shpërndan ujë të shenjtë në arkivolin e mbyllur, i cili më pas ngarkohet në një karrocë dhe shkon për djegie.

Pasi arkivoli të jetë larguar, arrin një tjetër menjëherë, praktikisht një çdo çerek ore.

Disa persona transmetojnë nga telefonat e tyre celularë funeralin për familjen dhe miqtë e tyre të cilët nuk ishin në gjendje të merrnin pjesë.