Çfarë ndodhi në ceremoninë e varrimit të Soleimanit

Turma të mëdha kanë mbushur rrugët e kryeqytetit iranian Teheran për varrosjen e komandantit ushtarak iranian Qasem Soleimani.

Soleimani u v ra në një su lm me avionë amerikanë në Irak të Premten me urdhër të Presidentit Donald Trump.

Udhëheqësi Suprem i Iranit Ayatollah Khamenei drejtoi lutjet dhe në një moment u pa duke qarë.

Irani ka premtuar “hak marrje të rëndë” për vd ekjen e Soleimani dhe të Dielën u tërhoq nga marrëveshja bërthamore e 2015.

Soleimani, 62 vjeç, kryesoi forcën elitare të Qudsit të Iranit dhe u ngarkua me mbrojtjen dhe forcimin e ndikimit të Iranit në Lindjen e Mesme.