Cilat pelena janë më të mira për fëmijun tuaj? (VIDEO)

49

Prindërit e ardhshëm janë të lumtur për t’u përgatitur për pamjen e foshnjës. Një nga pikat e rëndësishme të dhuratës së foshnjës është zgjedhja e pelenave. Kjo nuk duhet të trajtohet me përbuzje: me një pelenë të mirë-zgjedhur nuk rrjedh, dhe në lëkurën e brishtë nuk duket intertrigo. Pra, si të zgjidhni pelena për të sapolindurit?

Pëlhurë e lehtë reusable ose e disponueshme?

Një pëlhurë e lehtë moderne reusable është e ndryshme nga ajo që përdorën mamitë tona – pëlhurat e palosura ose garzë. Tani është një brekë e bërë prej rroba natyrale (pambuku) me një shtresë absorbuese bio-pambuku, mëndafshi, mikrofibër dhe disa linja shtesë. Përparësitë e këtij produkti përfshijnë natyrën, ekonominë (ato mund të lahen), pajtueshmërinë ekologjike dhe hipoallergenitetin. Megjithatë, pengesa e tyre e madhe është nevoja për larjen e shpeshtë.

Pelena të disponueshme për të sapolindurit mund të mbahen të thatë për një kohë të gjatë, e cila është veçanërisht e përshtatshme për udhëtime dhe shëtitje. Por ato shpesh shkaktojnë alergji në lëkurën e foshnjës dhe acarim. Përveç kësaj, pelena të tilla nuk janë të lira.

Këshilli . Në muajin e parë të jetës së foshnjës, është më mirë të përdorni pelena të disponueshme, sepse “homologët” e indeve të tyre kanë absorbim të ulët. Kontaktimi i zgjatur i lëkurës së brishtë me lagështi mund të çojë në pezmatim të pelenave.