Çili u arr estua bashkë me 11 persona të tjerë në orët e para të mëngjesit, ja detajet

Henri Çili është arr estuar në orët e para të mëngjesit nga policia, bashkë me 11 persona të tjerë, mes tyre biznesmeni Sait Fishta dhe drejtori Juridik i UET Ilir Korbi.

Urdhër arr estet për ndalimin e tyre janë lëshuar nga Prokuroria e Përmetit pas një hetimi disa mujor. Çili është shoqëruar në orën 21 të mbrëmjes së djeshme ndërkohë që urdhër arr esti i është komunikuar në orë e para të mëngjesit të sotëm.

Reklame

Të arr estuarit ak uzohen për korrupsion pasiv dhe aktiv në fushën e drejtësisë, ndërsa burimet bëjnë me dije se Çili kishte ushtruar ndikim tek një gjyqtar për të liruar një person nga Lazarati të arr estuar për dr ogë.

Ndaj tyre rëndojnë ak uzat për korr upsion, ushtrim të ndikimit të paligjshëm, falsifikim të dokumenteve dhe shpërdorim detyre.

Të arr estuarit janë dërguar tek Policia e Tiranës, ku priten veprime të mëtejshme.